Pacjent: Octavia I fl. 2000r
A więc od początku. Gdy kupiłem samochód do zrobienia była centralka. Jak się okazało musiałem wymienić moduły sterujące przy mechanizmie podnoszenia szyb z obu stron z tyłu (z OI i golfa IV), a także mikrosyk w drzwiach kierowcy( do tej pory nie naprawione ops: ). Przy otwieraniu auta lampka środkowa zapala się tylko przy otwarciu drzwi pasażera(reszta nie) a kontrolka otwartych drzwi to w ogóle się już nie zapala. Więc w czym może tkwić problem :?:
mikrostyki, kable w przelotkach między budą a drzwiami, ugnite piny w module sterującym.. możliwości kilka jak nie kilkanaście..
Pod kompa sprawdzić czy są jakieś błędy...
Edit: a może źle dobrane moduły sterujące w tylnych drzwiach?
Z tego co pamiętam to tylko błąd był w drzwiach kierowcy. Ale jeśli w drzwiach od pasażera nic nie było robione i lampka świeci to nie powinna też kontrolka się zapalać :?:
Ja bym obstawial mikroprzelacznik w zamku drzwi kierowcy. Trzeba rozebrac cale drzwi kierowcy i sprawdzic na krotko jego dzialanie. Nowego nie dostaniesz/chyba ze z calym zamkiem/. Trzeba kupic mikrostyk o podobnych rozmiarach i zamontowac. Koszty niewielkie ale roboty sporo.
Nie do konca sie zgodze ze po fl byla kontrolka. Mam samochodzik z 2001 i nie zapala mi sie ta kontrolka. Z tego co wiem to duzo zalezalo od modulu konfortu i wersji licznika.
Ale to tylko tak na boku taka moja uwaga.
Pozdrawiam.
Komentarz